Nyckelhålsmärkning, bra för?

Det pratas mycket om nyckelhålsmärkning, och hur det är så
mycket bättre än andra produkter som inte är nyckelhålsmärkta.

Såhär står det på Livsmedelsverket hemsida:

Varför ska man välja nyckelhålsmärkt?
Den livsstil du väljer påverkar din hälsa.

Genom att äta hälsosamt och röra på dig regelbundet kan du minska risken för

sjukdomar som fetma, hjärt- och kärlsjukdom, diabetes, högt blodtryck,

vissa cancersjukdomar  och benskörhet. Även risken för karies och

förstoppning minskar om du äter hälsosamt.

 

Vem kan äta nyckelhålsmärkt mat?

Nyckelhålsmärkt mat passar för alla som vill äta hälsosamt,

inte bara för den som vill gå ner i vikt.

Då kan man undra sig hur svårt det är att få en nyckelhålsmärkning

på en produkt. Skogaholmslimpan behövde bara byta till ett finare mjöl!


Veckans blogg går till..

http://malyn.se


-9 kilo !

Nu har bloggen funnits ca. nio veckor, och det är lika lång
tid som jag har ätit LCHF. I början gick jag ner i vikt rätt
fort. Sen blev det lite för mycket av godsaker som bär och grädde,
mörkchoklad mm. Och det har jag ju mig själv att skylla.

Men nu börjar siffrorna på vågen att bli lägre igen.
Jag har ju aldrig gått upp under denna perioden, men det har gått
lite långsamt i vissa tillfällen. Men jag mår bra, och det är kul
när man ser resultat. -9 kilo är det mesta jag har gått ner nån gång.
Och stannar på den vikten.

Har ju provat med viktväktarna, camebridge mm. Visst jag gick ner,
men lika snabbt upp. Plus att man fick på sig nått extra oväntat kilo
på det. Så jag vet att det inte håller för mig iallafall.

Höst!

Bjuder på denna vackra höstbild. Nu ska jag sätta mig i soffan och se på

Desperate housewives sen är det dax för sängen. Jobbet väntar ju imorgon!

 

Godnatt..


Fettkriget!

Klicka på länken nedan för att se kallafakta!
http://anytime.tv4.se/webtv/?progId=683690

Handlar om "fett kriget" LCHF, livsmedelsverket mm.
Mycket intressant att se. Hur bra är igentligen tallriksmodellen?

Fun-light, den utan socker!

FUN light har som slogan ”Den utan socker”.
Men vill man verkligen byta sockret mot 10 (tio!) E-nummer?
Plus aromämnen.

FUN light "Amazing Grape"

Alla FUN light verkar innehålla någonstans mellan sju och tio

E-nummer i innehållsförteckningen. Ett litet exempel:

 

Vatten, surhetsreglerande medel (E296 äppelsyra, E330 citronsyra),

stabiliseringsmedel (E414 gummi arabicum, E415 xantangummi,

E445 glycerolestrar av trähartser), sötningsmedel (E955 sukralos, E950

acesulfam-K), aromer, konserveringsmedel E202 kaliumsorbat,

antioxidationsmedel E300 askorbinsyra och färgämne E150d sockerkulör

via ammoniaksulfitprocessen.


Allvarligt talat - behövs verkligen alla dessa kemiska tillsatser i saft?

Någon som fortfarande vill dricka FUN light efter att ha läst innehållsförteckningen?

 

Källa


Nu är jag helt slut!

Efter en dag på jobbet, matlagning och 1 timmas promenad
känner jag mig rätt sliten. Kanske inte så konstigt då jag sov väldigt
dåligt inatt. Känndes som om jag fick ca. 1 timmas sömn!



Skönt var det iaf med frisk luft. Det är ju till en fördel att det är så pass
vackert ute som det är nu med alla gula och röda löv på träden och marken.
Hann däremot inte komma hem innan mörkret hade lagts sig över staden.
Jag var hemma vid 5 tiden, och då var det redan kolsvart ute. Tråkigt!

Ska även försöka hinna med att komma ut i morgon. Jag har sagt varannan
dag, men det skulle ju alltid vara bra med en promenad dagligen ellerhur?

Kommer nog att få bättre sömn inatt, för jag är verkligen trött nu..

Godnatt!

Mina kära läsare, nu är det dax för mig att hoppa
ner i sängen. Imorgon är det jobba som gäller, ska även
gå ut och gå en lång promenad imorgon!

Ny kategori..

Har nu öppnat en ny karegori som heter (Nybörjare)
Ifall att det är nogon som läser bloggen och känner att
den verkligen skulle vilja prova på detta.

Tips på vad man kan äta!

Ät gärna:

Nötkött, fläskkött, lammkött, kyckling, fisk, skaldjur.

Skär inte bort det synliga fettet.

 

Mjölkprodukter: Mjölk, fil och yoghurt (fetaste, ej sockrade smaksatta),

grekisk/turkisk yoghurt, ost (ej mager), fetaost, keso, crème fraîche, grädde,

smör, bregott, majonnäs. Du ska inte välja lågfettprodukter och inte sockrade.

Grönsaker som växer ovan jord (de som växer under jord

innehåller mer kolhydrater). Vinägerdressing, majonnäsdressing, linfrön,

avokado, oliver, olivolja och rapsolja (ekologiskt odlade). Ägg, helst ekologiska.

 

Titta i affären på innehållsförteckningen: Högst 5 g kolhydrater per 100 g

födoämne bör finnas, för att man skall kunna äta fritt av ett livsmedel.

(En lite förenklad nybörjarregel, för att komma igång)

 

Ät lite av:

Bönor, linser, frukt (någon enstaka, inte torkad frukt – koncentrerat socker).

Nötter, mandel, solrosfrön.

Någon bit choklad med hög kakaohalt (70%+)

chokladbitar

Alkohol – helst i form av torra viner, eller whiskey/konjak

(innehåller mycket lite socker)

Avstå helst från:

Potatis, och potatisbaserade varor som chips och pommes frites.

Ris och risprodukter. Majs, majsprodukter.

Spannmålsbaserade produkter som pasta, bröd, kex,

frukostflingor, gröt, välling, pannkakor.

 

Korv och andra charkprodukter. Här finns många E-nummer, som till

exempel glutamat (E621). Goda undantag finns, titta på innehållsförteckningen.

Lidl lär ha bra tyska korvar. Godis, kaffebröd, tårta. Sockersötade drycker.

Allt socker och allt sockrat. Helst undviks även sötningsmedel. Margariner.

Omega 6-rika matoljor, till exempel majsolja, solrosolja, sojaolja och

jordnötsolja. Läsk – det lättaste sättet få i sig enorma mängder socker.

Undvik gärna även lightläsk som kan underhålla sötsug. Öl.


Storstädning!

Idag har jag storstädning här hemma!
Eftersom att jag är ledig idag så var det bäst att passa på.
Veckan kommer bli allt annat än lugn, och då kommer jag varken
ha lust eller kraft över för att städa!


Köttfärslimpa

Köttfärslimpa

Ingredienser:
500 g blandfärs
1 gul lök
1 äggula
1 paket crème bonjour gräslök
1 dl grädde
1 tsk salt
2 msk kalvfond
1 msk soja
1.5 tsk vitpeppar
½ tsk kryddpeppar
½ tsk ingefära

Basilika och myntagratinerade blomkålsbuketter
1 blomkålshuvud

Gratinering
2 dl crème fraiche
1 dl färsk hackad basilika
½ dl färsk hackad mynta
1 rejäl klyfta pressad vitlök
Salt
Peppar

Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader. Hacka löken. Blanda färsen med övrigaingredienser
utom osten. Forma till en limpa i en stor ugnsfast form. Gör en skåra på längden
och klicka ner osten. Täck över osten med sidorna på skåran och jämna till
köttfärslimpan. Sedan ska blomkålen också i formen innan allt går in i ugnen.

Basilika och myntagratinerade blomkålsbuketter
Mixa alla ingredienser till gratineringen med en stavmixer.
Smaka av med salt och peppar.

Dela blomkålshuvudet i buketter och doppa dem i gratineringen. Lägg
buketterna runt omkring köttfärslimpan. Sätt in formen i ugnen och sänk
värmen till 175 grader. Grädda i ca 45 minuter. När köttsaften
är klar är den färdig.

( Gjorde denna köttfärslimpan i fredags, väldigt, väldigt god! )


Godmorgon alla pigga!

Det känns otroligt tungt att behöva gå och jobba denna söndags morgon!
Vill bara hoppa tillbaka ner i sängen, men det går ju inte. Slutar inte jobba
förens i eftermiddad. Kanske är hemma runt fem tiden!



Nu måste jag åka, hejdå!

Vad tycks?

Nu är jag klar för ikväll. Blev rätt nöjd!
Skriver mer imorgon..

Nu är det dax för veckans blogg!


Bloggen under renovering!

Ska fixa till bloggen lite under kvällen, men
ränkar med att vara klar innan kvällen är slut!

Hit them with a lil' ghetto gospel

I refuse to be a role model
I set goals, take control,
drink out my own bottle
I make mistakes,
I learn from everyone
And when its said and done
I bet this Brotha be a better one
If I'm upset, you don't stress
Never forget,
that God hasn't finished with me yet
I feel his hand on my brain
When I write rhymes, I go blind,
and let the lord do his thang
But am I less holy
Cuz I choose to puff a blunt
and drink a beer with my homies


Before we find world peace

We gotta find peace
in that war on the streets

Fina höstdag!

Idag har jag vart ledig. Har hunnit med att uträtta lite ärenden
och nu har jag dragit på mig träningskläderna för en långpromenad.

Har ju blivit lite sisådär med promenaderna den senaste tiden.
Men idag drar det igång på nytt igen. Så nu ska jag dra!

Ska försöka uppdatara lite mer ikväll.

Kostdoktorn!

Lyssna och lär =)


Igår gjordes det köttfärsbiffar!

Och det gick till såhär:



Gott blev det, så finns det ju även kvar till matlådan imorgon med!

Recept finns i ett tidigare inlägg!

MAX Low Carb-burgare!

Max har en hamburgare som heter MAX Low Carb-burgare, hamburgaren är
helt utan bröd och funkar kanon att äta för dig som följer LCHF. Det går
lika bra att göra hemma! Stek på hamburgerkött eller gör egna biffar och
servera med sallad, tomat, ost, lök och kanske någon god sås?

Fler och fler överviktiga i Sverige!


Bypass-operation! (kanske inte rätt utväg)

På seminariet i Karlstad i slutet av augusti talade jag med en kvinna som

planerade en viktoperation. Jag föreslog naturligtvis att testa

lågkolhydratkost en period först, men hon hade redan bestämt sig.

 

Nu är hon död. Hennes stora kroppspulsåder brast vid

operationen. Och hon är långt ifrån ensam.

 

Det dör svenskar av de här operationerna var och varannan vecka.

Enligt artikeln är dödligheten i samband med gastric bypass ca 0,5% i Sverige.

Men det känns ofrånkomligen värre när det är någon man träffat.

 

Det talas om att 10 – 15 000 svenskar behöver operationen. Årligen.

Det skulle innebära att sjuttiofem svenskar skulle dö om året. Ofta relativt

unga. Vid Estoniakatastrofen dog 500 svenskar. Var sjunde år kan fler

svenskar ha dött av sin fetmaoperation.

 

"Jag hade hellre varit överviktig"

Många ser magoperationer som den bästa lösningen på fetma.
Men det går inte sällan snett, även om man hör till de 99,5% som överlever.
Jag har naturligtvis mött personer som varit nöjda efter sin operation också.
Men skrämmande många har svåra besvär.

Här är ett exempel från gårdagen: (Hon blev sjuk efter operationen)

Problemet

Det är farligt att vara extremt överviktig också. I längden kan det vara ännu

farligare än att opereras. Så operationerna är inte det största problemet.

Det största problemet är att det finns ett så stort behov, efter 20 år

med sockrade lightprodukter i affärerna. Jag ser alla dessa gastric

bypass-operationer som det tydligaste tecknet på det totala misslyckandet för

fett- och kalorisnål  västerländsk kost. Vi har blivit feta på fettfri

Coca-cola, och annat fettsnålt skräp.

 

Lösningen?

Vi får försöka se till att färre personer behöver av de här riskabla

operationerna. Mer smör och mindre bröd har ingen dött av.

Vad säger du?

 

Mer länkar

Svår näringsbrist efter fetmakirurgi

Örebro fetast - operationer lösningen?

Alkohoism efter fetmaoperation

Förlamad efter viktoperation

Magoperationens baksida

Fetmaoperationer väntas öka kraftigt

Hjärnkirurgi nya behandlingen mot fetma

 

Artikeln är lånad ifrån:www.kostdoktorn.se

 


Låt fettet få upprättelse!

En berättelse skriven av en diabetiker typ II
Han berättar hur han kunde sluta med insulinet
efter att han börjat äta LCHF-kost!

Jag var diabetiker i 17 år ända till min fru för tre år sedan läste
en bok skriven av en skattejurist. Efter den händelsen är jag bara en
potentiell diabetiker. I Sverige har 370 000 personer diagnosen diabetes
typ II. Mörkertalet är troligen lika stort. En trefaldig ökning på 30 år!


När det upptäcktes att jag hade förstadiet till diabetes fann jag väl
fungerande rutiner i vården för att hantera sjukdomen med medicin,
kostråd och diverse hjälpmedel. Jag skriver medvetet ”hantera” därför
att det aldrig var frågan om att bota eller att hindra sjukdomsförloppet.
Trots all uppmuntran jag fick av de medicinska proffsen, vet jag nu att det
fanns en hemlig agenda, som alla utom jag kände till, nämligen att sjukdomen
förväntas följa ett naturalförlopp som förr eller senare slutar med
insulinbehandling och i värsta fall leder till allvarliga komplikationer.

Texten är kopierad ifrån: PelleMaggan där ni även kan läsa hela hans historia!

Svar på kommentar!

 

Fick en kommentar för några dagar sen som jag

tänkte att jag ska svara  så gått jag kan på här idag!

 

Den lyder såhär:

Är inte LCHF ett nytt namn för Atkins? Dieten folk dött av?
Hög kolesterolhalt och hjärtklappning sägs ju vara bieffekterna.
Du kanske vet mer :S Själv har jag aldrig ens tänkt tanken på att
testa någon diet, att äta allt är nog helt ok.




Mitt svar:

Jag har inte själv tänkt på vad skillnaden är mellan Atkins och LCHF.
Men jag läste runt lite för att kunna svara på denna frågan och kom
fram till att när man äter enligt Atkins metoden tar man bort alla
kolhydrater och äter väldigt mycket protein.

Äter man LCHF-kosten så förminskar man intaget på kolhydrater
och äter väldigt mycket av mättadefetter som riktigt smör.
Atkins ska man äta under en kort period bara för att just gå ner i vikt.
Men LCHF-kosten kan du göra till en livsstil.


Jag kopierade detta från en artikel (om Atkins)
De deltagare som åt den kontroversiella men populära högproteinkosten
minskade mest i vikt och hade dessutom bättre hälsovärden än de som
bantade enligt officiella näringsrekommendationer.


Kopierade även ur en annan artikel (om lchf)

Bröstmjölken farligt fet


enligt Livsmedelsverket?


SVD sprider idag Livsmedelsverkets påbud att alla barn, oavsett ålder och vikt,
skall dricka lättmjölk. Rimligen blir då nästa steg att förbjuda amning?


Bröstmöjlken som vi är födda till att äta som bebis är fullt med mättat fett.

Och frågan om de som dött "i dieten". Kanske hade nån tidigare sjukdom, vem
vet. Media undanhåller mycket för oss. Det skriver det de blir tillsagda att skriva.
Och varför är Livsmedelsverken så mycket emot detta?

Förstå att erkänna att man har haft fel i flera år tillbaka i tiden!
Och hur mycket pengar som försvinner om alla börjar äta enligt LCHF-kosten.
Potatis, ris, pasta och bröd. Även alla bantningskurer som dom tjänar stora
pengar på då fler och fler går upp i vikt och blir sjuka.

Tack för mig!

Veckans blogg!

http://satisfaction.blogg.se

Länka LCHF bloggen!

Gillar du bloggen? Tycker du att den har ett bra innehåll?

Borde bloggar som denna synas mera? Det tycker jag!

 

Jag startar nu "Länka LCHF bloggen" för att jag vill att mitt

budskap ska spridas vidare till andra bloggläsare.

 

Det är lätt som en plätt!

1: Du lägger ut en länk till denna blogg i ett av dina inlägg.

2: Du kommenterar ett av mina inlägg att länkningen är klar.

3: Jag gör ett inlägg där jag länkar till just din blogg.

 

Har man nått att förlora? Alla får en bit av kakan, så börja länka!


Annika Dalqvist i Lidköping!


Titta på tv4 klippet här!

Dagens mat!

Som jag skrev tidigare så blev det cevapcici idag!

Och jag lyckades väldigt bra med tsatsikin.

Till det serverades en god sallad med getost.

 

Receptet på Tsatsikin hittar ni här: Tsatsiki

 

Blev väldigt nöjd, och det blev jättegott!


Veckans blogg!

Nu när jag börjat blogga igen kör jag igång med veckans blogg.

Kommentera detta inlägg om du vill bli veckans blogg!

 

Utser veckans blogg på fredag 9/10


Vad ska vi äta idag?

Igår var vi och handlade inför veckans mat.
Vi köpte cevapcici som vi tänkte tillaga som middag.



Ser ju gott ut, ellerhur? Till det ska jag försöka göra en tsatsiki sås.
Eller om man kan hitta en att köpa som håller kolhydrats intaget.
Kommen nog att bli otroligt gott. Lägger upp bilder senare hur det blev!

Frukost idag!

Äggröra, bacon, tomater och fetaost.

På denna frukosten håller man sig mätt väldigt länge!


Skönt att vara tillbaka!

Under tiden som jag har vart borta, vi kan kalla det för lite
semester så måste jag erkänna att det har stått rätt stilla på vågen.

Men då har jag ju kanske lyxat till det lite. Kan ha ätit lite för mycket
bär och grädde, även några bitar för många mörkchoklad.
Sen blev det en kväll med några glas vitt vin.



Jag har mig själv att skylla, men jag ser det inte som ett stort
brott. Lchf-kosten gör ju fortfarande att jag mår väldigt bra.

Men nu blir det att ta i med hårdhanskarna igen.
Börja med promenaderna igen, och striktare med vad jag stoppar i mig.

Måste även säga att det är kul att börja blogga igen.
Hoppas jag har kvar mina läsare som läste bloggen innan uppehållet!

Nu startar bloggen igen!

Från och med idag så börjar jag att blogga igen!

Känns roligt då jag har saknat det lite grann.

 

Till middag idag blev det Tacogratäng, min favorit!

Och för er som inte har provat på den så tänkte jag ta

och visa här i bloggen steg för steg hur lätt det är att göra.

 

Steg 1:

Smörj en ugnsform med smör, lägg i philadelfia blandningen,

sedan den stekta nötfärsen som du blandat med tacokrydda.

 

Steg 2:

Tillsätt tomat ifall du vill. Lägg på den rivna osten och sen in i ugnen

225 grader i ca. 10 - 15 minuter. K L A R T att servera!

 

Hela receptet finns under kategorien: Recept!


Snart kommer jag igång med bloggandet!

Nu har jag vart borta under en period
Men jag är när som helst tillbaka i bloggvärden igen.
Med många nya roliga recept med mera.

Det har vart skönt att inte bloggat på ett tag.
Man blir så fast vi datorn annars. Men som sagt jag kommer
att börja blogga igen denna kommande veckan
så håll ögon och öron öppna haha!

Titta vad jag hittade



En lchf matlåda. Har inte sett i affären ännu men kanske kommer
så småningom. Ta hand om er alla så hoppas jag att ni kikar in i veckan!

RSS 2.0