Köttfärslimpa
Köttfärslimpa
Ingredienser:
500 g blandfärs
1 gul lök
1 äggula
1 paket crème bonjour gräslök
1 dl grädde
1 tsk salt
2 msk kalvfond
1 msk soja
1.5 tsk vitpeppar
½ tsk kryddpeppar
½ tsk ingefära
Basilika och myntagratinerade blomkålsbuketter
1 blomkålshuvud
Gratinering
2 dl crème fraiche
1 dl färsk hackad basilika
½ dl färsk hackad mynta
1 rejäl klyfta pressad vitlök
Salt
Peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader. Hacka löken. Blanda färsen med övrigaingredienser
utom osten. Forma till en limpa i en stor ugnsfast form. Gör en skåra på längden
och klicka ner osten. Täck över osten med sidorna på skåran och jämna till
köttfärslimpan. Sedan ska blomkålen också i formen innan allt går in i ugnen.
Basilika och myntagratinerade blomkålsbuketter
Mixa alla ingredienser till gratineringen med en stavmixer.
Smaka av med salt och peppar.
Dela blomkålshuvudet i buketter och doppa dem i gratineringen. Lägg
buketterna runt omkring köttfärslimpan. Sätt in formen i ugnen och sänk
värmen till 175 grader. Grädda i ca 45 minuter. När köttsaften
är klar är den färdig.
Ingredienser:
500 g blandfärs
1 gul lök
1 äggula
1 paket crème bonjour gräslök
1 dl grädde
1 tsk salt
2 msk kalvfond
1 msk soja
1.5 tsk vitpeppar
½ tsk kryddpeppar
½ tsk ingefära
Basilika och myntagratinerade blomkålsbuketter
1 blomkålshuvud
Gratinering
2 dl crème fraiche
1 dl färsk hackad basilika
½ dl färsk hackad mynta
1 rejäl klyfta pressad vitlök
Salt
Peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader. Hacka löken. Blanda färsen med övrigaingredienser
utom osten. Forma till en limpa i en stor ugnsfast form. Gör en skåra på längden
och klicka ner osten. Täck över osten med sidorna på skåran och jämna till
köttfärslimpan. Sedan ska blomkålen också i formen innan allt går in i ugnen.
Basilika och myntagratinerade blomkålsbuketter
Mixa alla ingredienser till gratineringen med en stavmixer.
Smaka av med salt och peppar.
Dela blomkålshuvudet i buketter och doppa dem i gratineringen. Lägg
buketterna runt omkring köttfärslimpan. Sätt in formen i ugnen och sänk
värmen till 175 grader. Grädda i ca 45 minuter. När köttsaften
är klar är den färdig.
( Gjorde denna köttfärslimpan i fredags, väldigt, väldigt god! )
Kommentarer
Postat av: Hanna Modig
Sv: Roligt med en blogg som handlar om någonting annat! Du har garanterat fått en läsare till nu:)
http://malinjennywestman.webblogg.se/2009/october/manadens-blogg-1.html rösta på mig som månadens blogg! lägg bara en kommentar =)
Trackback