Recept
Krämig chokladtårta
Gör så här:
• 250g 70%-ig mörk choklad, bryt chokladen i bitar.
• 4dl vispgrädde, värm 2dl av grädden i en kastrull och rör ner
chokladbitarna när grädden är varm tills smeten är mjuk och blank.
Låt den svalna tills den är ljummen
• Vispa resten av vispgrädden (2dl) tillsammans med
• 2dl creme fraiche tills den knappt droppar från vispen.
• Krossa 1 1/2 tsk kaffepulver och rör ner i chokladsmeten.
• Ta 3 matskedar ekologiskt chokladpulver och rör ner i chokladsmeten.
• Vänd försiktigt ner gräddblandningen i chokladsmeten.
• Klä en grund skål eller bakform med plastfilm.
• Häll i smeten och sätt ytterligare en plastfilm över smeten.
• Ställ i kylen i åtminstone 10h innan servering.
• Serverade denna tårta med jordgubbar och grädde.
Gör så här:
• 250g 70%-ig mörk choklad, bryt chokladen i bitar.
• 4dl vispgrädde, värm 2dl av grädden i en kastrull och rör ner
chokladbitarna när grädden är varm tills smeten är mjuk och blank.
Låt den svalna tills den är ljummen
• Vispa resten av vispgrädden (2dl) tillsammans med
• 2dl creme fraiche tills den knappt droppar från vispen.
• Krossa 1 1/2 tsk kaffepulver och rör ner i chokladsmeten.
• Ta 3 matskedar ekologiskt chokladpulver och rör ner i chokladsmeten.
• Vänd försiktigt ner gräddblandningen i chokladsmeten.
• Klä en grund skål eller bakform med plastfilm.
• Häll i smeten och sätt ytterligare en plastfilm över smeten.
• Ställ i kylen i åtminstone 10h innan servering.
• Serverade denna tårta med jordgubbar och grädde.
Kommentarer
Trackback