Recept




Krämig chokladtårta

Gör så här:
 • 250g 70%-ig mörk choklad, bryt chokladen i bitar.
 • 4dl vispgrädde, värm 2dl av grädden i en kastrull och rör ner
 chokladbitarna när grädden är varm tills smeten är mjuk och blank.
 Låt den svalna tills den är ljummen

 • Vispa resten av vispgrädden (2dl) tillsammans med
• 2dl creme fraiche tills den knappt droppar från vispen.
• Krossa 1 1/2 tsk kaffepulver och rör ner i chokladsmeten.

 • Ta 3 matskedar ekologiskt chokladpulver och rör ner i chokladsmeten.
 • Vänd försiktigt ner gräddblandningen i chokladsmeten.
• Klä en grund skål eller bakform med plastfilm.

 • Häll i smeten och sätt ytterligare en plastfilm över smeten.
 • Ställ i kylen i åtminstone 10h innan servering.
 • Serverade denna tårta med jordgubbar och grädde.

Kommentarer

Frågor och funderingar:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din E-postadress: (publiceras ej)

Din Bloggadress:

Din fråga eller kommentar:

Trackback
RSS 2.0